Focus met Passie

VIDEORUBRIEK HOOGEVEEN REGIO

Met trots mag ik mijn eigen videorubriek presenteren "Hoogeveen Regio"een onderdeel van Koopman op pad.
Een wekelijkse videorubriek waar ik verschillende gasten mag ontvangen met diverse onderwerpen wat zich allemaal afspeelt in de gemeente Hoogeveen en omstreken.
Tevens ziet u in de uitzendingen mijn eigen film en fotowerk. Elke woensdag laten wij weer een nieuwe uitzending zien.
Wilt u ook graag een podium krijgen, dit geheel kosteloos dan kun u mailen naar onze redactie"
paula@hoogeveenregio.nl.

Deze uitzendingen zijn ook te vinden op onze website, www.hoogeveenregio.nl  alsook op onze YouTube kanaal waar u zich kunt abonneren en niet te vergeten onze Facebook groep Videorubriek Hoogeveen

Hoe zit het nu? De site www.hoogeveenregio.nl en videorubriek Hoogeveen Regio met Paula Bansema en ‘Koopman op pad’ Allemaal vragen waar de aflevering antwoorden op geeft. Na het kijken weet iedereen hoe het precies zit. Wil jij ook een podium mail dan naar paula@hoogeveenregeio.nl 

55 Jaar zwembad De Dolfijn
In deze aflevering van Videorubriek Hoogeveen Regio gaat Paula Bansema in gesprek met de bedrijfsleidster Femke Oosting, dit in het kader van het 55 jarig bestaan van het zwembad De Dolfijn
Het eerste zwembad in Hoogeveen werd in 1895 opgericht, vlak nadat Vincent van Gogh op het station aankwam. Het zwembad heette toen het Spoorgat en lag vlakbij de Griendtsveenweg. Later kwam er een buitenbad, de Bottertippe, aan de Bentincksdijk en in 1969 werd Zwembad de Dolfijn geopend.
Het zwembad staat bekend om zijn diverse sportieve prestaties, waaronder de zwemclub die op eredivisieniveau zwemt. Zwembad de Dolfijn is een plek waar generaties lang elkaar ontmoeten, waar ouders en kinderen hebben gezwommen en hun zwemdiploma’s hebben behaald.
Zwembad de Dolfijn vervult een sociale rol, waarbij 72 reumapatiënten wekelijks gebruik maken van het zwembad ter ondersteuning van hun gezondheid.
Er is in de loop der jaren ontzettend veel werk verricht om het zwembad draaiende te houden en men merkt nu wel dat het zwembad aan vernieuwing toe is. Zwembad de Dolfijn heeft ook een sociaal verbindende functie, waar mensen elkaar ontmoeten en veel plezier beleven aan het zwembad. Zelfs mensen die eenzaam zijn, ontmoeten juist in het zwembad weer nieuwe mensen en leren elkaar kennen.

40 jaar Historische Kring Hoogeveen
In deze aflevering van Videorubriek Hoogeveen Regio gaat Paula Bansema op bezoek bij de Historische kring en gaat in gesprek met bestuurslid Henk Jonker.
Dit in kader van het 40-jarig bestaan, Henk vertelt met grote passie wat de Historische kring allemaal doet en betekend voor Hoogeveen.

Doel van de vereniging:
Het bevorderen van de studie en het verbreiden van de kennis van de ­geschiedenis van Hoogeveen en omgeving in de ruimste zin genomen en het functioneren als ontmoetingspunt voor allen die zich bij de geschiedenis van Hoogeveen en omgeving betrokken voelen.
Het in stand houden en/of eventueel weder oprichten van historische monumenten en het aankweken van de belangstelling daarvoor. Het in stand houden en zo mogelijk uitbreiden van een bibliotheek.

 In deze nieuwe aflevering van Videorubriek Hoogeveen gaat Paula Bansema in gesprek met Jeanette T. Horlings, Psychosociaal Zorgverlener.
Jeanette voert haar praktijk met een missie:  haar missie is om mensen te helpen, te ondersteunen en te motiveren om zich in te zetten voor hun persoonlijk herstel. Ik richt mij daarbij op mogelijkheden in plaats van beperkingen om zo samen met de cliënt op weg te gaan. Ik maak daarbij gebruik van een op maat gemaakt fasen plan, waarbij regelmatig een evaluatie plaatsvindt. Zo wordt het gewenste doel bereikt en voorkom je een herhaling van het probleem.
Mijn jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke begeleiding en in begeleiding bij werk gerelateerde problemen staat borg voor een optimaal resultaat.
Deze aflevering is een tweeluik en zal de week daarop het tweede deel worden uitgezonden.
Voor meer informatie kunt u kijken op haar website www.horlingspsd.nl

In deze aflevering van Videorubriek Hoogeveen Regio is Paula Bansema op locatie in De Tamboer en gaat in gesprek met Ruth Bouwmeester en Kimberley van Keulen.
Een iets andere interview dan iedereen gewend is, maar hoe kan het anders als je met twee podium beesten in gesprek gaat.
15 juni a.s. geven hun een voorstelling in De Tamboer “Verders gaat alles goed” een voorstelling dat gaat over hun burn-out  een aangrijpend verhaal met onverwachte elementen zoals emotie, humor en herkenning.

Videorubriek Hoogeveen is op bezoek bij het Cruyff Court aan de Tamboerlaan in Hoogeveen.
Paula Bansema, gaat in gesprek met Saskia Manusama, over de Cruyff Court dagen wat 3 juni a.s. van start gaat. Saskia weet hier alles erover te vertellen en nodig ook iedereen uit om te komen tijdens deze dagen om te genieten van sport en cultuur.
3 juni zal de opening zijn dus hou de socials en ww.hoogeveenregio.nl in de gaten voor alle in en outs.

Martin Peelen in gesprek met Paula Bansema
In deze nieuwe aflevering van Videorubriek Hoogeveen is Paula Bansema op bezoek bij de Smederijen en gaat in gesprek met Gebiedsregiseur Martin Peelen. Wat is de Smederijen eigenlijk en wat ze doen in Hoogeveen in dorpen en wijken?
De visie van De Smederijen: leefbaarheid verbeteren in dorpen en wijken. De Smederijen zijn 5 organisaties die werken aan de verbetering van de leefomgeving: gemeente, politie, woningcorporaties Domesta en Woonconcept en Stichting Welzijnswerk. Het doel van De Smederijen is om samen met bewoners de leefomgeving in de buurt te verbeteren.

In deze aflevering van Videorubriek Hoogeveen Regio gaat Paula Bansema in gesprek met Glenn Bloemberg en Albert Metselaar over de aankomende Nationale Dodenherdenking 4 mei a.s. in Hoogeveen. Nationale Herdenking of Dodenherdenking is oorspronkelijk de herdenking van tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse militairen en verzetsstrijders.
Hoe belangenrijk is de dodenherdenking, en wat herdenken we eigenlijk, want vrijheid is niet iets vanzelfsprekend. De drie monumenten waar de herdenking op vier mei zal plaatsvinden, wat symboliseren deze monumenten.

We dragen met optimisme uit waar D66 voor staat, namelijk vóór een groene en duurzame samenleving.
Videorubriek Hoogeveen regio gaat op locatie in het buurtcentrum de Magneet. Elke maand zitten Marin Rutgers, fractievoorzitter en Johannes Prakken in het buurtcentrum om de inwoners van Hoogeveen te woord te staan. Paula Bansema gaat in gesprek met Marin en Johannes over D66, waar ze voor staan en wat hun speerpunten zijn.

In deze aflevering gaat Paula Bansema op bezoek bij Pascal Schipper bekend als zanger entertainer.
Maar dit keer gaat het niet over zijn liedjes maar gaat het gesprek over hardlopen, want Pascal gaat namelijk de Marathon in New York lopen. En dat heeft een reden, dat niet alleen, het is een hele prestatie wat hij gaat doen, allereerst voor een goed doel voor het Beatrix Kinderziekenhuis, samen met het team Rico. Maar ook omdat Pascal een maagverkleining heeft gehad en dat is toch wel even iets anders en komt er veel bij kijken.

Paula bij Valkenhof Valkeniers
(De foto's in het filmpje zijn zelf door Paula gemaakt.)
Videorubriek Hoogeveen gaat even buiten de grens en is op locatie bij de Valkenhof Valkeniers in Aalten
Paula gaat in gesprek met Frans en Marga Heuben, over hun roofvogeldemonstraties die ze ook geven in Drenthe, Hoogeveen en omstreken.
Bij de ouderen in Hoogeveen komen ze regelmatig op zoek om ze kennis te laten maken met deze prachtige vogels.
En vaak op campings zijn te vinden in de omstreken van Hoogeveen waar ze roofvogeldemonstraties geven.
Dat niet alleen Paula was daar ook omdat ze de eer kreeg om haar prachtige foto te onthullen die nu op nieuwe bus staat van de Valkeniers Valkenhof uit Aalten.

In deze nieuwe aflevering van de videorubriek Hoogeveen Regio, heeft Paula Bansema als gast Henry Koster van het wormenhotel.
Er staan inmiddels 2 wormen hotels in Hoogeveen en Henry vertelt hier alles over.
Dat niet alleen vele handen maken licht werk en Henry doet een oproep voor vrijwilligers die graag een handje willen helpen en het heerlijk vinden om in en met de natuur bezig te zijn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henry koster via zijn Facebook Wormen hotel Hoogeveen-zuid.

In deze nieuwe uitzending van Videorubriek Hoogeveen regio Is Paula op bezoek in het Toon Hermans Huis in Hoogeveen en gaat in gesprek met Hennie Bouwmeester en Martine van Leeuwen van het Toon Hermans Huis in Hoogeveen.
De uitzending gaat over een bijzonder onthulling van een vaas met een prachtig symboliek.
De vaas is en symboliek als je leven in diggelen valt, dan vind je toch weer ergens de kracht om weer een samenhangend geheel van te maken wat misschien sterker en krachtiger is dan het was, en het glanst ook weer.
In de vaas zit een kronkelhazelaar, de takken gaan alle kanten op, dit is wat het leven doet zoals onverwachtse wendingen, keerpunten, knooppunten, niets gaat vanzelf, je blijft altijd zoeken naar de weg.
Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis. ga dan naar hun website www.thhd.nl

Gesprek Paula Bansema en burgemeester Loohuis
Maart 2024. Voor Burgemeester Loohuis is 2024 het jaar van afscheid nemen en beginnen aan een nieuw leven. Begin dit jaar hield hij zijn laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Hoogeveen. Op 27 maart neemt hij na 13 jaar afscheid. Paula neemt samen met scheidend burgemeester het een en ander nog eens rustig door. 

In deze nieuwe aflevering van Video Rubriek Hoogeveen Regio, gaat Paula Bansema in gesprek met Stichting Gehandicaptenplatform Hoogeveen. Paula spreekt met drie dames waaronder Ida Vos voorzitter van deze stichting, Ida vertelt waar de stichting voor staat en Henriette Meinders vertelt over waar ze zoal met haar rolstoel tegenaan loopt in Hoogeveen. En Elly Schuurman zij is visueel gehandicapt en ook Elly geeft een inkijk in haar leven met haar beleving als visueel gehandicapte.

In deze nieuwe aflevering van Videorubriek Hoogeveen heeft Paula Bansema Glenn Bloemberg als gast. Glenn is veteraan en was een officier bij de landmacht. Hij is ook de voorzitter van de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken. Deze stichting heeft als doel om de aandacht, erkenning en waardering voor veteranen en hun achterban in de samenleving te vergroten. Het vergroten van de aandacht, erkenning en waardering in de samenleving is van essentieel belang. Maar ook het bevorderen van het historisch besef onder de lokale gemeenschap met betrekking tot de ervaringen en kennis van militairen/veteranen.

Bewonerswerkgroep zetten zich in voor de veiligheid van omwonenden
De bewonerswerkgroep hebben een petitie opgezet tegen de locatie voor de komst van het KFC. De bewoners maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid waar nog vele vragen over zijn.
Inmiddels is er een intentieovereenkomst afgesloten en uit onderzoeken zal moeten uitwijzen of de bouw van een KFC een goede plek is. De bewoners gaan hier niet op zitten wachten, want in hun mening is dit geen goed plan, ze zijn zeker voor de komst van een KFC, maar zijn duidelijk tegen de locatie waar het KFC-gebouw, gebouwd zal gaan worden.
Volgens de buurtbewoners zal de verkeersveiligheid die al slecht is aan de kruising van de Schutstraat, Zuiderweg, Carstenstraat, Griendsveenweg er niet beter op gaan worden. Laat staan het fietsverkeer wat levensgevaarlijk is, maar ook het fietsverkeer op het fietspad langs het pompstation Klok richting het viaduct is levensgevaarlijk, dit zal met de komst van een KFC en de komst van een babydumpzaak alleen nog maar meer gaan verslechteren.
Daarbij met de tijd VAN de bouw van een nieuwe brandweerkazerne, zal de doorgang op de kruising wat al bemoeilijkt wordt door de automobilisten voor de hulpdiensten alleen nog maar moeilijker worden. De bewoners maken zich ook zorgen voor het milieu, de groenvoorzieningen, stank en geluid, zo ook het zwerfvuil wat al een probleem is bij de MC Donalds.

Liever geen Coffeeshops in Hoogeveen.
Met de kop "Hoogeveen" maakt de weg vrij voor maximaal twee coffeeshops. "Historisch besluit voor de een, zwarte dag voor de ander”, wist de Hoogeveensche Courant het nieuws te melden dat er twee coffeeshops worden toegestaan in Hoogeveen. Dat er verschillend over wordt gedacht moge duidelijk zijn, maar volgens Brand van Rijn van de SGP is een meerderheid van de Hoogeveners tegen. Hoe dit allemaal zit, verduidelijkt deze aflevering van Video Rubriek Hoogeveen Regio met Paula Bansema. Brand van Rijn legt haar haarfijn uit waarom hij en velen met hem er zo op tegen zijn.

Bianca Blokzijl zet een actie op voor plaatsing van een AED in de Meerkoetlaan en omwonenden.
Hoogeveen-(10-02-2024) Bianca de initiatiefneemster start een prachtige actie samen met een aantal buren voor de plaatsing van een AED, om hiermee de overlevingskans van buurtgenoten te vergroten die een hartstilstand krijgen.
Het handelen bij een hartstilstand kan levens redden en is van levensbelang. En daarvoor voeren ze deze actie voor een AED in hun buurt, wat dag en nacht bereikbaar is. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk, dan te beseffen dat elke week 300 mensen in Nederland een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis.
Bianca is er bijna en moet nog het laatste geldbedrag van 315 euro bij elkaar zien te krijgen, de kosten van een AED  is 2667 euro. Daarbij zijn er ook al 8 vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor een cursus reanimatie met de AED, dit zal worden ondersteund door de Smederijen.
Iedereen die rondom de Meerkoetlaan woont, kan zich opgeven voor de reanimatie en voor het besturen van de AED aan de Meerkoetlaan 1 waar de AED zichtbaar en toegankelijk voor iedereen wordt opgehangen.
Wilt u ook dit prachtige initiatief ondersteunen door middel van een donatie, ga dan naar  BuurtAED.nl en zoek de actie Meerkoetlaan, 7905 Hoogeveen. Kies ‘Doneer nu’ en bepaal jouw bijdrage Doneer met naam of anoniem Betaal eenvoudig via I-DEAL

 Heb je ook zin in meer theater en wil jij meedoen?
Vorige jaar voor de zomervakantie stonden veel wijkbewoners en oud-wijkbewoners samen in theater de Tamboer en gaven een fantastische voorstelling “De Wijk de Wereld”. Inmiddels is het vervolgproject begonnen, voor een nieuwe theater project, dit onder leiding van theatermaakster Ruth Bouwmeester.
Elke dinsdagavond wordt er besproken, geacteerd, gebrainstormd met een gezellig groepje enthousiaste mensen om nieuwe ideeën te bedenken hoe de nieuwe productie eruit zal kunnen zien tijdens de uitvoering. Het voelen en proeven maar ook het zien en observeren van het acteren brengt veel ideeën op, om dit later te kunnen verwerken in het nieuwe project, vooral plezier maken met elkaar is enorm belangenrijk en zorgt ook voor verbinding.
Heb jij ook zin om hieraan mee te doen en zin in meer theater met dit nieuwe project? Is jouw interesse gewekt en wil ook gezellig meedoen, en heb je leuke ideeën, sluit je dan bij ons aan en kom dan naar het overleg.
Dit op elke dinsdagavond vanaf 19.15 t/m 21.30 in d ’Olde Bieb, iedereen is van harte welkom.
Voor meer informatie, mail naar: Telefoon: 14 0528 info@desmederijenvanhoogeveen.nl

 In deze nieuwe aflevering van Video Rubriek Hoogeveen Regio gaat Paula Bansema in gesprek met Meta Schonewille. Meta Schonewille organiseert elk jaar in Hollandscheveld een geweldig feest waar Nederlandse artiesten belangeloos komen optreden. Spieren voor spieren is een zeldzame spierziekte in Nederland, ruim 20.000 kinderen lijden aan deze spierziekte, hierdoor komen vele kinderen met hun gezinnen in een intensief medisch traject terecht. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze groep kinderen en hun gezinnen, dus elke donatie of actie zoals Meta Schonewille organiseert is welkom. Wilt u ook doneren, dat kan via het banknummer: NL36INGB0000033322.
Voor meer informatie kijk dan op de website www.spierenvoorspieren.nl

In de deze nieuwe aflevering van de video rubriek ‘Hoogeveen Regio’, gaat Paula Bansema in gesprek met Ernst Cornelies.
Toegoenezen in Hoogeveen, een geschiedenis die nauwelijks bekend is, waar zeker wel aandacht aan gegeven mag worden. Ook belangrijk voor Hoogeveen want een groot deel van de Toegoenezen die naar Nederland kwamen hebben zich gevestigd in Hoogeveen.
Wie zijn de Toegoenezen, waar komen ze vandaan en wat zijn de redenen dat ze naar Nederland zijn gekomen?
Een kleine rectificatie van het gesprek, In het gesprek kwam naar voren dat de Toegoenezen opgevangen werden in het concentratiekamp Westerbork. Dit was niet geheel juist, de Toegoenese gemeenschap werd eerst in de Kazerne in Wezep opgevangen en daarna in het kamp Pieterberg in Westenbork ondergebracht. Daarbij heeft de overheid bepaald dat de Toegoenese gemeenschap in 1967 verspreid door Nederland zich zou vestigen, de families gingen hiermee akkoord. Tevens is er op 30 maart een boekpresentatie over de Toegoenezen dit nog onder voorbehoud.

Lerend spelen voor alle kinderen
In deze nieuwe aflevering van de video rubriek ‘Hoogeveen Regio’ heeft Paula Bansema als gast Harry Baalman van de Speel-O-Theek Hoogeveen. Harry Baalman is al ruim 13 jaar werkzaam als vrijwilliger bij de Speel- O-Theek en werkt daar vanuit zijn hart.
Daarbij heeft Harry ook een bestuurlijke functie als voorzitter van de Speel-O-Theek. Een glimlach op het gezicht van een kind wanneer hij/zij weer naar huis gaat met nieuw speelgoed, dat geeft Harry een enorme voldoening. In het gesprek komen we op een belangrijk punt: armoede en de gemeente Hoogeveen. Harry is ook raadslid van de SP in de gemeente Hoogeveen. Voor Paula Bansema een belangrijk punt, wat zeer zeker de aandacht nodig heeft en  verbetering behoeft.

Koosje Zomer en Elise d’Hont in beeld
In deze nieuwe aflevering van Koopman op Pad heeft Roelof, 2 gasten op bezoek, Koosje Zomer en Elise d’Hont. Kunstenaars met verschillende disciplines, Koosje uit Hollandscheveld, schildert en maakt van metaal prachtige kunstwerken. Elise uit Hoogeveen maakt prachtige beelden als beeldhouwster, voor Roelof Koopman een mooie gelegenheid om deze twee kunstenaars in beeld te brengen.
Wilt u meer weten over deze twee kunstenaars dan kunt u kijken via hun website www.koosjezomer.nl en www.elisedhont.com In Kunsthuis de Woage in Hollandscheveld kunt u verschillende exposities bewonderen van diverse kunstenaars waaronder ook van Koosje Zomer. De eerstvolgende expositie is te zien vanaf 28 maart t/m 7 juni met als thema “Een bijzondere rondreis”

Marcel’s Optiek
In deze nieuwe aflevering van ‘videorubriek Hoogeveen Regio’ gaat Paula Bansema in gesprek met de eigenaren, Marcel en Eveline van der Veen van Marcel’s Optiek. Marcel’s Optiek is een vakkundig optiek zaak in Hoogeveen aan de Schutstraat.
Marcel’s Optiek onderscheidt zich onder de ketens door de brillen nog op een ambachtelijke wijze te maken. Met hun slijpmachines maken ze de brillenglazen op maat, kinderen die een bril moeten aanschaffen mogen bij het slijpen een handje helpen, wat de kinderen fantastisch vinden.
Marcel Optiek heeft sinds een half jaar een optiek bus, “Marcels Optiek on Tour” met deze bus verlenen ze services aan huis of bij een zorg instelling. In deze bus kunnen oogmetingen verricht worden, maar ook uitkiezen voor een mooie passende bril is mogelijk. Paula Bansema wil graag meer weten over de services van de bus. Voor meer informatie ga dan naar hun website: www.marcelsoptiek.nl voor contact, bel naar 0528-235550

 Onze gast in de video rubriek Hoogeveen Regio is Raadslid Jan de Goede van de PvdA. Jan is op twee november geïnstalleerd van opvolg raadslid naar Raadslid in de gemeente Hoogeveen. In deze aflevering gaat Paula Bansema met hem de diepte in over wie Jan is en wat hem motiveert om raadslid te zijn.

Nieuwe zorg in Hoogeveen
In deze nieuwe uitzending van videorubriek Hoogeveen heeft Paula Bansema, Frank en Inge Schuller te gast.
Frank en Inge zijn initiatiefnemers van het prachtige project  van het woonhuis de Huismus in Hoogeveen.
Ze hebben een pand aangekocht in de Erflanden waar ze straks dagbesteding aan kunnen bieden aan 12 nieuwe bewoners.
Beide komen uit de gezondheidszorg en hebben de stap gemaakt om te gaan werken in de jeugd en gehandicaptenzorg als zelfstandige ondernemer.
Voor meer informatie over dit prachtige project kijk dan op hun website www.woonhuisdehuismus.nl

Het bestuur van  de reumapatiëntenvereniging Hoogeveen is te gast bij videorubriek Hoogeveen Regio.
Vele verenigingen lopen nu tegen een enorm probleem op, waaronder ook de reumapatiëntenvereniging Hoogeveen. Helaas heeft Reuma Nederland alle subsidies gestopt naar alle vereniging toe omdat Reuma Nederland het geld hard nodig hebben voor hun onderzoeken.
Dat houdt in dat reumaverenigingen omvallen, of heel hard moeten gaan werken om zich  staande te houden zoals de reumapatiëntenvereniging in Hoogeveen en naarstig zoeken naar een passende oplossing om niet om te vallen en hun zorg voor de reumapatiënten die lid zijn.
Een hard gelag voor vele reumapatiënten  die hier de dupe van worden met alle gevolgen van dien.
Reumapatiëntenvereniging Hoogeveen bespreekt de problematieken in deze uitzending met Paula Bansema. Inmiddels heeft de gemeente Hoogeveen een subsidie toegekend, dit alleen voor lotgenotencontact en bijeenkomsten, helaas niet voor de hydrotherapie in het zwembad wat juist zo ontzettend belangenrijk is voor het welzijn van de reumapatiënten.

Wie is en wat doet Anne Kuipers
Deze uitzending van Videorubriek ‘Hoogeveen Regio met Paula Bansema’, heeft zij te gast Anne Kuipers. Anne Kuipers is een ‘bezig bijtje’ en staat volop in de maatschappij met zijn hobby’s en vrijwilligerswerk. Anne staat altijd klaar voor anderen en mag graag helpen. Een zeer sociaal mens.
Anne Kuipers, dol op muziek, speelt zelf al jaren gitaar. Hij was in het verleden menigmaal te horen in een gospelband.  Regelmatig is Anne in ‘D Olde Bieb te vinden waar hij Oekraïense kinderen begeleid met hun muziekinstrumenten. Naast muziek is fotograferen een passie voor hem. Hij trekt graag de natuur in met z’n foto en videocamera om prachtige beelden te schieten.
Natuurlijk is dit maar een kleine opsomming. In deze uitzending vertelt Anne over zichzelf wie hij is en wat hij zoal doet. 

Deze uitzending van “Videorubriek Hoogeveen regio“ door Koopman op pad gaat vandaag over de Werkgroep Amnesty International Hoogeveen.
Deze werkgroep vraag o.a. aandacht en voert actie tegen gewetensgevangenen.
Actievoeren gebeurt daarom door middel van petities of brieven die kunnen worden geschreven of ondertekend.
Elk jaar organiseert de werkgroep een Write for Right actie, dit wordt gehouden in de Bibliotheek van Hoogeveen.
Aya Wolting voorzitter van deze werkgroep is te gast samen met Hilde Kerssies, secretaris en Marika Hemmen-Groen, penningmeester van de werkgroep.
Voor meer informatie kunt u kijken op hun site https://hoogeveen.amnesty.nl

In deze leuke informatieve uitzending van ‘Hoogeveen Regio rubriek’ van Koopman op pad gaat Paula Bansema in gesprek met Grietje Loof over het IVN (Instituut voor natuurbeschermingseducatie).
Grietje Loof is voorzitter van het IVN Hoogeveen, en hun hebben een geweldige locatie in het Steenbergerpark, clubgebouw het Struunhuus.
IVN Hoogeveen laat jong en oud beleven hoe gezond en belangenrijk de natuur is.
De mensen, leden en niet-leden worden geïnspireerd met natuuractiviteiten, cursussen, campagnes en projecten zoals de Nationale natuurwerkdag in Hoogeveen waar ze o.a. 30 nieuwe inheemse bomen hebben geplant.
Grietje neemt ons mee in deze uitzending wat er allemaal speelt bij het IVN Hoogeveen


15-11-2023 In deze uitzending van videorubriek ‘Hoogeveen regio” hebben we een gesprek met een wereld beroemde cellist, de Zuid-Afrikaanse “François Le Roux”, hij komt elk jaar een bezoekje brengen in Hoogeveen. Samen met de kunstschilder Geert Oldenbeuving, weten hun altijd weer de mensen te boeien met de prachtige muziek van de cellist met in combinatie het schilderwerk van de Geert.
Dit keer brachten ze een bezoek aan de christelijke basisschool De Krullenvaar in Hoogeveen om de kinderen laten beleven dat je ook muziek kunt uitdrukken in kleuren en bewegen. Het voorprogramma op de Krullenvaar brengt Geert een schilderij tot stand om de klanken van de Zuid-Afrikaanse Cellist. De kinderen mochten ook prachtige schilderijen maken en sommige kinderen hebben gedanst.
Afgelopen maandag 6 november kwam François Le Roux langs op de Krullenvaar om een heus concert te geven en de kinderen te laten beleven dat vanuit je hart kunt communiceren met muziek en ook muziek kan beleven door te horen en te voelen. Immers de taal van muziek is universeel.

In Paula’s Room van Koopman op pad heeft Paula een gesprek Leo de fysiotherapeut van zijn praktijk Fysio Direct.
Fysio Leo, is op zoek naar een nieuwe collega en doet tevens een oproep in deze uitzending.
Voor interesse kunt u mailen naar info@fysiotherpiedirect.nl
Fysio direct kent diverse specialiteiten om de klachten van de patiënten te verhelpen zoals:
Knie, rug en schouderklachten, Blessures, Nek en hoofdpijn, Elleboog/pols/hand, problematiek, Pijn rondom het heupgewricht alsook revalidatie
Fysio Direct is gevestigd in Hoogeveen aan de Beukemaplein 66-88, tel 06-31658918.

Hoort niet naar uw profeten, en naar uw waarzeggers, en naar uw dromen (Jeremia 27 9-10). Wij Koopman op pad zijn ervan bewust dat deze nieuwe uitzending van Koopman op Pad zeer gevoelig kan zijn. Eerder hebben we een uitzending gehad waarin Sonja haar verhaal deed over haar ervaringen, deze uitzending gaat over hetzelfde thema “Pas op voor sekte(s)” dit keer zijn nu Paula en Peter van ons team aan het woord. Heeft u het eerste deel niet gezien, klik dan hier.
Wij snappen dat er misschien vragen zijn, of dat men zich wil aanmelden om te praten over hun eigen ervaring, dit mag anoniem naar onze redactie: info@koopmanoppad.nl Daarbij willen u benadrukken wanneer u een ervaring heeft gehad en slachtoffer bent geworden dan kunt u uiteraard in contact komen met de politie en eventueel ook aangifte doen, zoals u weet de politie Hoogeveen is hiervan op de hoogte. U kunt dan bellen naar 0900-8844 Zoekt u iemand om mee te praten voor professionele hulp dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met het SWW in Hoogeveen onder het nummer 0528-278855.

E-mailen
LinkedIn